9 Eylül 2014 Salı

GNC Brewer's Yeast 500 Bira Mayası Hapı

Bahra'm 21 aylık halen emzirmekteyim Doğumdan sonraki ilk on beş gün dışında aslında hiç süt sıkıntısı çekmemişim ama lohusalık, annelik ve çevre baskısı derken sütümün yetmediğine demiyeceğim ( çünkü kilo alımı hep fazlaydı ) ama daha fazla olması gerektiğine inandım ara sıra. Çeşitli yöntemler denedim tahin , boza , günde 3-4 lt su vs ama bunları sürekli tüketmek mümkün olmadı . Bir ara kuru kayısı , kuru incir ve dut kurusu nu ( organik pazardan temin ettim) 2 lt suda kaynatıp gün boyu içiyordum hakikaten faydası oldu ama günlük hazırladığım için bir süre sonra sıkılmaya ,üşenmeye başlayarak bıraktım bana daha pratik birşeyler lazımdı. Biraz tıp fakültesi bilgisi birazda araştırmalarım sonucu malt içeceği ile bira mayası hapı arasında kaldım malt içeceğini her zaman her yerde bulamam diye düşünüp GNC Brewer's Yeast 500 bira mayası hapını aldım.%100 kurutulmuş bira mayası doğal olarak niasin, tiamin,riboflavin vitaminlerini içeriyor.GNC bira mayasını iki ay kullandım sonuç % 100 olumlu oldu kilo almadım (8 adeti  20 kkal)fakat zayıflayamadım da neden bıraktınız derseniz dezavanjı gün içinde ikişer ikişer 4 kez toplam 8 adet içmeniz gerekiyor ve bu durumdan da sıkıldım zaten Bahram da 8 aylık olmuştu. 
Eklemek istiyorum ki bebeklerin doğumda çene kasları zayıftır büyüdükçe gelişir ve emme güçleri artar . Emdikçe süt üretimi artar ilk ve en önemli kural budur. Ben sütüm azalır diye beklerken şuan muhtemel emme gücü ve sürekli emzirme kaynaklı eskisinden daha fazla sütüm var ufak bir sıkmayla fışkıracak kadar :)

4 yorum:

  1. Bira mayası hapini iki gün kullandım çok iyi süt yaptı fakat iki gün boyunca yarum gaz sancısından kivrandi.daha 20 günlük dayanamadım biraktim. Siz de gaz yaptimi yoksa bende yediğim başka biseyin etkisi mi?

    YanıtlaSil
  2. Bira mayası hapini iki gün kullandım çok iyi süt yaptı fakat iki gün boyunca yarum gaz sancısından kivrandi.daha 20 günlük dayanamadım biraktim. Siz de gaz yaptimi yoksa bende yediğim başka biseyin etkisi mi?

    YanıtlaSil
  3. merhaba,
    Günde 8 tane içmeniz gerektiğini doktor mu söyledi? Ben de kullanmayı düşünüyorum da...Ondan soruyorumç

    YanıtlaSil
  4. merhaba,
    Günde 8 tane içmeniz gerektiğini doktor mu söyledi? Ben de kullanmayı düşünüyorum da...Ondan soruyorumç

    YanıtlaSil